Poveznice

Indology
Odlično polazište u potrazi za on-line tekstovima, programima, fontovima i brojnim drugim sadržajima.

John Smith’s home page
Izvrsna stranica najslavnija po tome što nudi vjerojatno najbolje elektroničko izdanje Mahabharate. Pored toga na stanici se mogu pronaći i devanagarski i transliteracijski fontovi. Upotreba je besplatna, ali se zahtijeva registracija.

Valmiki Ramayana
Stranica koja donosi izvorni tekst i engleski prijevod velikog dijela Valmikijeve Ramayane. Uz prijevod se daje često i gramatička analiza tako da ovo izdanje može poslužiti kao pomoć pri školskom prijevodu.

Sanskrit web
Sajt s brojnim fontovima i tipografskim napomenama za različite sustave. Osim što nudi skidanje fontova, uz svaki font nudi i podrobnu dokumentaciju, tako da korisnik može odlučiti koji mu font najbolje odgovara. Sajt je dobar i zbog općih napomena o tipografiji koje se tiču indijskih pisama. Osim fontova, na stranicama se nude i neki tekstovi na devanagariju i u transliteraciji. Vrlo koristan sajt za studente i nastavnike. Velik dio sadržaja stranica dostupan je za slobodno preuzimanje.

Itranslator
Odličan program za unos devanagarija/transliteracije. Tekst se unosi prema standardu ITRANS u jednom prozoru dok se devanagarski/transliterirani tekst prikazuje u drugom. Željeni tekst lako se može izvesti u nekoliko tekstualnih formata ili jednostavno zalijepiti u tekst procesor ili koji drugi program. Postoje inačice programa za operativne sustave koji podržavaju noviji računalni kodni standard Unicode i inačice za starije sustave koji prepoznaju samo kodne stranice s 256 znakova u pismu. S programom se dobijaju i svi potrabni fontovi. I program i fontovi su besplatni.

Baraha
Program namijenjen pisanju teksta na nekoliko indijskih pisama (devanagari, kannada, tamilsko, teluško, malayalamsko). Može raditi kao samostalna aplikacija ili kao dodatak uz tekst procesor ili koji drugi program (primjerice za pisanje maila).